El reconeixement d'un model

El passat dijous 19 de març es van entregar els Premis Delta a les millors iniciatives empresarials del 2014, uns premis que sorgeixen en el marc del III Fòrum Delta de l'Emprenedoria, amb la implicació dels ajuntaments de Castelldefels, Gavà, El Prat de Llobregat, Viladecans i Sant Boi. Per l'edició d'aquest any diverses empreses santboianes optaven a la distinció i finalment el Tot Begut, tot per Beure, el popular celler de degustació i venda de cervesa artesana va obtenir la distinció com a 'millor iniciativa comercial' entre 37 projectes, només per darrere de propostes de grans empreses.
Foto facilitada per Eva Marcos

Per Esquerra, l'emprenedoria i la promoció del patrimoni són termes complementaris i imprescindibles en la reconstrucció del teixit comercial santboià i, en especial, del Barri Centre. Reconèixer la identitat santboiana en un sentit ampli  com a pol d'atracció pels habitants del Baix Llobregat i l'entorn metropolità és una oportunitat per a les propostes que aposten per la singularitat, l’originalitat i l'arrelament al territori.

D'això en saben molt l'Eva Marcos, el Jaume Julià i el Josu. Aquesta família d'emprenedors han anat encadenant èxits empresarials en el sector de l'oci i la restauració sense renunciar mai al sentiment de pertinença al Nucli Antic fins arribar al maig del 2013 quan van obrir el Tot begut, tot per beure a la Rambla Rafael Casanova de Sant Boi, a tocar de la Plaça de l'Ajuntament.

La seva proposta combina una aposta decidida pel comerç de proximitat arrelat al barri i un estudi exhaustiu de les possibilitats comercials d'una oferta concreta, en aquest cas la indústria de la cervesa artesana, del vi i el cava. L'Eva, el Jaume i el Josu són bons amics de la gent d'Esquerra, i nosaltres estem contents que es reconegui l'èxit de la seva aposta, perquè en realitat també és la nostra. Per molts anys més d'èxits!


RAMON CODINA