"No serem la crossa de ningú"

L’alcadable Miquel Salip va repassar els compromisos que pren Esquerra per construir un Nou Sant Boi en un acte amb gran afluència de públic que va tancar el diputat al Congrés Joan Tardà. 

El passat dijous 9 d'abril va tenir lloc, a la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, l'acte de conclusions i compromisos per un #NouSantBoi que la secció local d’Esquerra Sant Boi va presentar després de quatre diàlegs amb la ciutadania centrats en diferents temàtiques, tot recollint diferents sensibilitats i opinions dels santboians i santboianes durant els últims mesos.

Primerament, els números 2, 3, 4 i 5 de la llista electoral, Rosa Berrio, Jaume Sans, Marta Brik i Joan Ros respectivament van exposar una breu memòria dels quatre diàlegs anteriors: model de ciutat i patrimoni històric i natural; cohesió social, educació, salut i habitatge; promoció econòmica, comerç i emprenedoria; i administracions públiques, gestió pública i participació ciutadana.

L’alcaldable d'Esquerra Sant Boi, Miquel Salip va afirmar que “ens sembla prou evident que no hi ha una idea integral i estratègica de la ciutat, que n'aprofiti les potencialitats. És fonamental reactivar l'economia local i crear ocupació en base a l'agricultura i la indústria agroalimentària, la reactivació del comerç local mitjançant la connexió dels eixos i la singularització, o la reconversió de la zona industrial per atraure indústria de més valor afegit.” Malgrat reconèixer l'esforç fet en l'àmbit dels serveis socials, va apuntar que “no n'hi ha prou amb l’assistencialisme reactiu, cal anar més enllà i fer polítiques que blindin a les persones, i que els donin oportunitats per a desenvolupar-se, sense dependre de les ajudes socials”.

Salip es va referir a les formes de participació ciutadana de la ciutat, al seu parer obsoletes i no aptes per a la política actual. "Construirem una ciutat que es basi en l'apoderament ciutadà i la coresponsabilitat en la presa de decisions i fomentarem la creació de xarxes comunitàries i la relació entre elles i l'administració. Volem una ciutat republicana on l'administració i la ciutadania deliberin conjuntament, trencar inèrcies i mals vicis de l'administració actual per fer-la accessible i transparent. Per això, reformarem els reglaments de participació i les empreses públiques de dalt a baix, començant per CORESSA. I revisarem la política de subvencions, per fugir de les xarxes clientelars establertes i ajudar aquelles entitats que facin projectes que reverteixen en el conjunt de la societat".

El candidat a l’alcaldia d’Esquerra Sant Boi també va voler dedicar unes paraules al model urbanístic de Sant Boi, allunyat de la ciutadania. "Treballarem per una ciutat amb caràcter, conscient del que té, i que ho posi en valor. Per un urbanisme al servei de les persones i sense barreres, definint i decidint entre tots i totes els límits de la ciutat, i per això farem una consulta ciutadana sobre el que ha de ser el sector Oasis-Parellada, o altres amenaces que es puguin acostar".

Salip va afirmar també que “serem la garantia que la nostra ciutat no visqui d'esquenes al procés constituent que viu el País, i no només això, sinó que farem que Sant Boi hi posi el seu accent”. Per últim, va emfatitzar que “s'apropa el final de règim i no venim a modular el discurs d'altres formacions polítiques, no serem la crossa política de ningú en aquesta ciutat. Venim a guanyar, venim a fer el canvi. No volem ser espectadors”.

L'acte va concloure amb un discurs del diputat del Congrés Joan Tardà sobre el full de ruta i sobre les eleccions municipals com a avantsala del 27S. “Si les eleccions municipals ens van bé. És evident que les eleccions del setembre seran un èxit. I si a les eleccions del setembre hi ha una majoria sobiranista al Parlament farem una declaració nominal per dir a tot el món que Catalunya inicia el tram final que portarà a la proclamació de la República catalana”.