Per una Parellada verda

Els darrers temps molts som els ciutadans que demanem intervenir en la política i en la presa de decisions, i en tots els nivells, ja sigui de model econòmic, social, d'organització política i també de model de territori. 

La vella política és tot el contrari; a Sant Boi en tenim experiència amb la nocturnitat fracassada de l'Eurovegas, aliena als interessos de les persones que hi vivim. Ara ens hi tornem a trobar amb el projecte d'urbanització del sector de la Parellada. Aquest cop la discreció és màxima.

Imatge de Can Julià, on el govern municipal vol fer pisos.
La Parellada té un gran valor com a espai de transició entre la ciutat, el nucli antic, i l'espai no construït com ho són el riu i el Parc Agrari. Una Parellada verda ha de jugar un paper similar al que juga l'espai de la Devesa de Girona entre el nucli antic de la ciutat, el riu Ter i els espais agrícoles. A ningú se li acudiria fer-hi pisos!

Una Parellada verda és també protegir la façana històrica de la ciutat, tal i com recomana la carta del paisatge del Delta del Llobregat. Façana coronada pel Puig del Castell i Sant Baldiri, que juntament amb el Montbaig i l'ermita de Sant Ramon, són les icones de Sant Boi. Marca de ciutat.

La Parellada és clau, estratègica dins el model de ciutat d'Esquerra. Construir pisos a la mateixa finca de Can Julià és un primer atac a aquest model sostenible de ciutat. És hora de millorar i dignificar la nostra façana històrica; que els veïns i veïnes no es vegin més com una perifèria, castigats a ser accés d'entrada i sortida a la ciutat.

No omplim de ciment el que no va omplir cap ajuntament predemocràtic. Volem i defensem una Parellada verda, un espai de trobada, on es pugui practicar esport, passejar i que faci d'avantsala al riu i al nostre espai agrari.

JAUME SANS i MARGENET