Salip: "Els límits territorials de la ciutat s'han de decidir entre tots, i no negociar-los d'esquenes a la gent"

Membres de la candidatura d'ERC Sant Boi planten simbòlicament un arbre a la zona de la Parellada, amenaçada pel Pla Director Urbanístic de l'Activitat Econòmica del Delta. 

Aquest matí diversos integrants de la candidatura d'ERC Sant Boi per a les municipals, han denunciat amb una acció simbòlica la intenció del govern local, d'acord amb la Generalitat, de convertir la façana de ciutat de la Parellada en una nova zona edificable. L'acció ha consistit en plantar un presseguer a la zona, i han volgut reivindicar un debat obert sobre la qüestió amb una imatge amb el lema "Per una Parellada Verda" . 


Per a Jaume Sans, número 3 de la candidatura i responsable de política territorial del partit, "després d'aconseguir aturar Eurovegas amb l'esforç de tothom, els alcaldes de la zona del Delta que s'hi havien mostrat favorables van demanar alguna cosa a canvi a la Generalitat. És d'aquí on sorgeix el Pla Director Urbanístic de l'Activitat Econòmica del Delta". Per a Sans, aquest Pla contempla salvar algunes zones agrícoles que estaven amenaçades, però a canvi, "preveu qualificar el sector Oasis-Parellada com a residencial i de serveis, i obre la porta a l'edificació d'aquesta zona, que nosaltres volem verda i d'equipaments, com a coixí entre el nucli urbà, l'accés al riu i les infraestructures que ens envolten; i que a la vegada conservi i reforci la façana de ciutat, tal i com recomana la Carta del Paisatge de la Generalitat"

D'esquerra a dreta, Brik, Ros, Sarsanedes, Berrio, Salip,
Sans i Cervelló, després de plantar el presseguer.
Per la seva banda, el candidat a l'alcaldia, Miquel Salip, ha denunciat que "com ja va passar amb Eurovegas, el govern local no explica les coses i, quan se li pregunta, es fa l'orni, com hem pogut veure aquesta setmana al Consell de Districte Est". Pel republicà, "més enllà de la nostra proposta, que estem convençuts que és la millor per a la zona i pel conjunt de la ciutat, el que tenim clar és que els límits territorials de la ciutat s'han de decidir entre tots, i no negociar-los d'esquenes a la gent. És per això que nosaltres sotmetrem a consulta ciutadana qualsevol afectació d'aquesta i altres zones que puguin comportar l'expansió dels nostres límits territorials". Finalment, ha recordat que si la ciutat ha de créixer algun dia, "la reserva residencial la tenim al centre de la ciutat, a l'espai que ocupa la caserna militar, que fractura Sant Boi en dos, que aïlla els barris de Casablanca i Camps Blancs de la resta de la ciutat, i que a més suposa una llosa econòmica, ja que ni tan sols paga el corresponent IBI".