Il·lusió i confiança: la nostra manera d'encarar la campanya

A Esquerra Sant Boi vam iniciar la campanya electoral de les municipals amb un sopar de candidatura en el que va regnar un gran ambient i companyonia entre tots els assistents. No hi van faltar la il·lusió per l'inici d'aquesta fase decisiva, i la confiança en el projecte i la nostra gent.

En aquest sentit, en Miquel Salip, alcaldable de la formació, va voler esperonar tots els comensals: "és la campanya més oberta que recordo. hi ha la sensació que aquest cop sí. Els 15 dies de campanya seran decisiu per convèncer a gent, hem d'aprofitar-ho per parlar amb tothom. I sobretot hem de transmetre la il·lusió que es respira aquí, perquè la il·lusió s'encomana. Així que no deixeu de somriure!".

Abans de sortir a penjar els primers cartells, l'Enric Garcia, director de campanya, va explicar la planificació dels propers 15 dies, organitzada bàsicament per fases i pels barris de la ciutat. També va comentar que afrontem la campanya amb un pressupost molt inferior que fa quatre anys, i aquest es desglossa de la següent manera (entre parèntesi, font d'ingressos):

9764,32€ Publitramesa electoral (Seu Nacional)
1754,50€ Cartells i pancartes de campanya (Seu Nacional)
500€ Mitjans de comunicació (Seu Nacional-Seu Comarcal)
1000€ Producció d'actes (Seu Nacional)
966€ Materials i altres (Seu Nacional)
1420,54€ Cartells d'actes i revista (Secció Local)

Això fa que el pressupost total de campanya sigui de 15405,36€. Donar aquesta informació és un desig exprés de la nostra candidatura, tot i que cap força està obligada a fer-ho, és només una mostra de la transparència amb la que ens agrada treballar. I si bé el potencial econòmic és important, no es pot obviar les 2000 hores de treball voluntari que calculem que destinaran els membres de la nostra candidatura a aquesta campanya.

Foto de família, minuts abans d'iniciar la campanya amb la tradicional penjada del primer cartell per part del candidat.

Cal remarcar que a la reunió amb la resta de forces polítiques arran del repartiment dels espais electorals, vam demanar un repartiment equitatiu d'aquests espais i no en funció dels vots en les passades eleccions, per tal que cap força política comencés amb avantatge. També vam preguntar si Ràdio Sant Boi, com a mitjà de comunicació públic de la ciutat, organitzaria un debat electoral obert a la ciutadania. La resposta als dos precs per part del 1r tinent d'alcalde, i número 2 a la llista del PSC, José Ángel Carcelén, va ser que no. En paraules de Miquel Salip "es perd una bona oportunitat per a confrontar idees entre els candidats i candidates davant de la ciutadania i, a la vegada, de reforçar el paper de la Ràdio com a mitjà de comunicació al servei de la informació ciutadana i la cohesió social".