Presentació de la candidatura d'Esquerra

La candidatura d'Esquerra Sant Boi, encapçalada per Miquel Salip, presenta el programa electoral per les municipals 2015 en un acte que va aplegar més d'un centenar de persones a la Plaça Gaietà Mestres.

Dissabte 9 de maig al vespre va tenir lloc la presentació de la candidatura d'Esquerra per les municipals del 24 de maig. L'acte, que es va realitzar a la Plaça Gaietà Mestres, darrer alcalde republicà de Sant Boi, va permetre exposar el programa electoral de la formació en els seus diferents àmbits i va reunir un nombrós públic. Sota el lema de "entre tots construïm un nou Sant Boi", diferents integrants de la llista d'Esquerra van desgranar les propostes republicanes referents a Esports, Cultura, Educació, Acció social, Joventut, Economia i Territori. El programa íntegre ja es pot descarregar de la web de campanya nousantboi.cat.

Miquel Salip durant la seva intervenció.
L'alcaldable d'Esquerra Miquel Salip va parlar del republicanisme dels anys 30 del qual la formació se sent hereva. Després de mostrar els punts forts i la diversitat de l'equip que l'acompanya, va ser l'encarregat d'exposar l'acció de govern que proposa l'organització per la propera legislatura "un govern amb visió estratègica, ambiciós, que no prometi coses en fals, eficient, sostenible, transparent, valent i de tots. Si sumem tots aquests factors, a mi només em ve un resultat possible. A aquesta ciutat, li cal un govern republicà. Un govern que, des de la confiança en la ciutat, la seva gent i la transparència governi per a tothom". Salip va acusar de mentir el perenne govern local en casos com el d'Eurovegas i les obres de la Parellada: "amb Eurovegas, on malgrat la nostra insistència se'ns va estar negant que hi hagués cap projecte previst com aquell, o com ara, amb el sector de la Parellada, sobre el que també hem preguntat diversos cops i se'ns ha mentit. Ara resulta que, en comptes de ser el coixí verd amb equipaments que nosaltres voldríem, hi ha previstos nous habitatges, hotels i equipaments comercials, vés a saber de quina magnitud",  i també va carregar contra el govern respecte al procés nacional de Catalunya: "No volem tornar a fer el ridícul a ulls de tot el País com quan, a l'octubre de l'any passat, tots els alcaldes i alcaldesses del País donaven suport a la consulta del 9 de novembre i nosaltres formàvem part del 3% de ciutats que no l'hi van donar". L'alcaldable va acabar citant Mandela ""quan una cosa passa, deixa de ser impossible. I les coses passen quan hi ha algú, alguns o molts que les volen fer passar." Perquè passi tot el que us hem explicat avui, perquè aquest nou Sant Boi que volem sigui possible i acompanyi el nou País, ens cal ser molts més. Ens cal el vostre suport. Que aprofiteu aquests dies que queden fins al 24 de maig per parlar amb la vostra gent, que els digueu que, si estan cansats del model actual, si tenen ganes que alguna cosa canviï, han de donar la confiança a aquest equip de dones i homes compromesos. Que ens donin el seu vot i, des de les institucions, veuran com no comptem només amb ells cada 4 anys, sinó que ho farem cada dia".

L'acte el va cloure l'impulsor de l'associació Socialisme, Catalunya i Llibertat Toni Comín que va parlar de pobles i ciutadans i ciutadanes lliures, i de les potencialitats de Catalunya com a nou estat: "Catalunya té totes les condicions per ser un dels països socialment més avançats d'Europa. Podent tenir un Estat del Benestar de primera divisió, per què ens hem de conformar amb un de segona?". Comín també va incidir en la importància dels municipis en la construcció d'un país més net i més just i socialment avançat.