Per una Parellada Verda

Esquerra Sant Boi denuncia novament les intencions del govern municipal respecte el sector de la Parellada en una reunió informativa amb els veïns del nucli antic.

La Generalitat de Catalunya ha aprovat inicialment el Pla Director Urbanístic del Delta del Llobregat i s'obre un període d'al·legacions que Esquerra Republicana de Sant Boi pensa aprofitar, ja que és l'única opció possible després que el projecte s'hagi dut a terme en el més absolut dels silencis per part del govern local. La formació va organitzar una reunió informativa amb els veïns del nucli antic que es veuran afectats per les obres de la Parellada i va constatar novament que desconeixen les intencions de l'Ajuntament al respecte. Com comentava en Jaume Sans, número 3 d'Esquerra a les municipals: "si aquest projecte fos una proposta tan bona l'haurien esbombat als quatre vents, el Viure a Sant Boi del mes passat n'hauria anat ple. I més ara, que estem en campanya. Però callen".

Sans i Salip explicant les intencions de l'Ajuntament als veïns.
El govern municipal pretén aplicar el seu model habitual i obsolet d'especulació urbanística al sector Oasis-Parellada, fer créixer la ciutat innecessàriament, dotar-la d'habitatges, un hotel i equipaments comercials en uns terrenys que actualment no són urbanitzables i que a més afectarien greument la façana històrica de la ciutat. Segons Miquel Salip, l'alcaldable republicà: "no és possible que l'Ajuntament no sàpiga què està passant allà, es tracta de sòl municipal arran de la permuta amb l'Alcampo perquè aquest anés al polígon industrial. Cada cop que hem preguntat se'ns ha dit que no sabien res, i això, senzillament, és mentida". Salip ha insistit amb que no és en aquesta zona que ha de créixer la ciutat: "encara arrosseguem el llast de la Caserna Militar i de la central elèctrica que parteixen la ciutat en dos. Si anessin fora, allà s'hi podrien construir habitatges i recuperar la continuïtat del teixit urbà". El mateix Salip i Joan Ros, número 5 de la formació, van poder constatar en el debat sobre comerç de la ciutat que els comerciants locals desconeixien la proposta de l'Ajuntament, que atempta clarament contra els seus interessos. 

L'alcaldable d'Esquerra va proposar "una consulta ciutadana per posar a debat els usos del sector de la Parellada, que tots els partits puguin fer les seves propostes i la ciutadania decidir la que trobi més convenient", però no la creu possible amb l'escassa qualitat democràtica del govern actual ja que "nosaltres ja vam proposar un debat obert a la ciutadania, i en un mitjà públic, amb la participació de tots els partits, i ens van dir que no". En aquest sentit, Jaume Sans va exposar la que seria la proposta d'Esquerra en la hipotètica consulta: "volem un espai verd amb equipaments que estigui a l'abast de tothom, similar a la Devesa de Girona, que va canviar totalment la fesomia del nucli antic de la ciutat, i on a ningú li passa pel cap construir-hi pisos".