Suport al Pla Obert de Comerç 2020

Joan Ros amb dos paradistes
del Mercat de Sant Josep.
Un dels llasts més grans de Sant Boi és el percentatge d'aturats que té la nostra ciutat, per això a Esquerra pensem que la reactivació econòmica és una prioritat en l'actualitat i ho serà els propers 4 anys. Aquest matí en Miquel Salip, candidat a l'alcaldia, i el número 5 a les municipals Joan Ros, a qui aspirem, a convertir en regidor de Comerç i Promoció Econòmica, han fet una passejada pel principal eix comercial de la ciutat, el que connecta els mercats de Sant Jordi a la Plaça Catalunya, amb el de Sant Josep a la Muntanyeta. 

La visita ha estat molt profitosa i ha permès debatre amb diversos paradistes d'ambdós mercats i de botiguers de comerços de diferents característiques, no només explicar-los les nostres propostes, sinó també escoltar de la seva pròpia veu les dificultats que pateix un dels principals sectors econòmics de la ciutat. Esquerra dóna suport al Pla Obert de Comerç 2020, una estratègia elaborada des del món del comerç, tal i com ja vam explicar a la reunió de les candidatures municipals amb les associacions de comerciants de la ciutat, el passat 13 de maig. Les mateixes associacions recollien el nostre suport en el seu resum de la següent manera: “ERC, coincideix plenament amb el projecte “2020”, i l'han incorporat íntegrament en el seu programa electoral. A més, han volgut afegir el compromís de definir un calendari en el que es contemplin les diferents fases d'execució del pla, així com la agilització de les sessions de treball, gestions i compromisos adquirits.”

El Pla de Comerç 2020 defineix unes grans línies d'actuació que emfasitzen l'urbanisme comercial, la connexió entre els diferents eixos comercials i les zones secundàries que els envolten, l'enfortiment de la xarxa associativa comercial, uns tràmits administratius més flexibles, i una millora de l'oferta comercial per fer-la més atractiva i completa. Per ampliar la informació sobre el Pla podeu consultar el nostre programa electoral.

No és cap secret que Esquerra creu i fomenta el comerç de proximitat integrat a la trama urbana de la ciutat. No compartim el model de grans superfícies comercials als afores. En aquest sentit, Ros i Salip han explicat amb els comerciants les intencions del govern local respecte al sector de la Parellada, que pot perjudicar fortament la dinàmica comercial de la ciutat. Un cop més, han observat desconeixement i perplexitat en els seus interlocutors.

A banda del comerç, Sant Boi té altres sectors econòmics als que cal donar impuls, com l'agricultura, la indústria o el turisme, que poden ser grans generadors de llocs de treball i de riquesa a la ciutat. En el programa electoral detallem el nostre pla per promocionar l'economia santboiana en tots els seus àmbits. Tenim una ciutat amb moltes potencialitats i cal saber on i com invertir els recursos per posar-les en valor i que així ajudin les nombroses famílies que es troben en situació d'atur i exclusió. Perquè no n'hi ha prou amb ajudar a que la gent no quedi enrere, sinó que cal posar les bases perquè tothom pugui tirar endavant.