Tancament de campanya

Amb un senzill acte al Mercat de Sant Josep, a la Muntanyeta, i acompanyats de prop d'un centenar de persones, hem fet el tancament de la campanya electoral per aquestes municipals 2015. Han estat uns dies molt intensos i de molta feina en els que tots els membres de la llista d'Esquerra, amics i familiars, s'han implicat en un projecte que genera molta il·lusió. Així ho ha reflectit Miquel Salip, l'alcaldable de la nostra formació, que ha volgut donar les gràcies a totes i a tots per l'esforç realitzat durant aquests dies, sense oblidar els 219 santboians i santboianes que desacomplexadament han signat la llista de suport a la candidatura. També ha convidat a tota la seva gent a anar diumenge a les urnes amb un somriure a la cara i amb tota la il·lusió que reflectim els que creiem en el Nou Sant Boi, perquè la il·lusió s'encomana.

En Miquel ha volgut aprofitar l'acte per fer balanç de la que, segons ell, ha estat la millor campanya que ha fet mai Esquerra a la ciutat. Ha destacat el nerviosisme d'alguns, que s'hi juguen molt, en comparació amb nosaltres, que no tenim res a perdre. Esquerra té voluntat de servei, no ens mou cap interès laboral ni econòmic. Fruit d'aquest nerviosisme, també cal destacar el joc brut que hi ha hagut durant la campanya, no només per l'arrencada de més de la meitat dels nostres cartells, sinó per la difusió de rumors infundats sobre els membres de la nostra llista, cosa que no ens ha fet enrere en cap moment.

Durant la campanya hem parlat dels temes que tothom ha tractat, però no hem volgut oblidar altres qüestions que no s'han debatut de manera pública. Sobre això, en Miquel ha lamentat que a la nostra ciutat no hi hagi un debat polític plural i obert on discutir i exposar els punts de vista dels partits, perquè no hi ha cap mitjà públic que l'organitzi, i no és cap casualitat. Les municipals 2015 a Sant Boi han girat al voltant de l'atur, l'exclusió social, els problemes d'habitatge i l'IBI entre d'altres. Però només Esquerra s'ha atrevit a posar sobre la taula les intencions del govern municipal en el sector de la Parellada, la voluntat de construir allà un nou barri amb habitatges, hotels i zones comercials sense que la ciutadania n'estigui assabentada. I n'hem parlat perquè nosaltres defensem que aquell sector ha de convertir-se en un coixí verd que uneixi el nucli antic amb el parc agrari, que un cop més es veu amenaçat després de l'envestida d'Eurovegas. També hem parlat de la Caserna Militar i la central elèctrica, recintes que el mateix govern municipal va anunciar fa més de 10 anys a bombo i plateret, i amb paella popular inclosa, que desapareixerien i es recuperaria la centralitat de Sant Boi. A dia d'avui, aquestes lloses segueixen fracturant la ciutat i aïllant els barris de Casablanca i Camps Blancs.

En Miquel també ha volgut destacar que no som els únics a signar el compromís amb l'ANC, però que sí que som els únics que hem parlat del procés nacional de Catalunya, sense deixar de parlar de Sant Boi, perquè volem que la República Catalana que naixerà a partir del 27 de setembre s'assembli socialment a les necessitats que té la nostra ciutat, en educació, en sanitat i en polítiques socials. Un nou país que, no només no deixi ningú enrere, sinó que ajudi les persones a tirar endavant. Per això, com a 14a ciutat del país, no podem viure d'esquena al procés.

Per acabar, el nostre candidat ha destacat que per la situació social que vivim en l'actualitat, que ha canviat molt la mentalitat de la gent, s'olora un canvi de règim polític. Nosaltres no volem ser simples espectadors d'aquest canvi de cicle, sinó que en volem ser protagonistes, i per això ha demanat la confiança dels electors. Perquè ha arribat el moment del Nou Sant Boi.