Visita a la Botiga Solidària

El passat divendres 8 de maig l'alcaldable Miquel Salip va visitar la Botiga Solidària - Banc d'Aliments per conèixer de primera mà la feina que s'hi fa i les necessitats que tenen els seus col·laboradors, per bé que a Esquerra no ens és una realitat desconeguda, ja que dos membres de la nostra candidatura, Enric Garcia (#13) i Maria Rosa Bastida (#20), en són voluntaris actius.

Salip parlant amb una de les responsables de la Botiga Solidària.
La Botiga Solidària està gestionada per quatre entitats (Càritas, Ajut al 4t Món i les esglésies evangèliques Llibertat i Rey de Reyes) i té el suport de l'Ajuntament de Sant Boi, a banda d'estar connectada amb el Banc d'Aliments a nivell nacional. Actualment, la seva activitat està desbordada, atén a més de 850 famílies sense recursos cada mes mitjançant torns rotatius dels usuaris (que hi poden anar cada 15 dies), tot gestionat a partir dels informes que els serveis socials fan per certificar la situació real de les famílies. Tot això es fa sense els recursos necessaris, especialment d'espai. En aquest sentit, fa gairebé un any l'alcaldessa Lluïsa Moret es va comprometre a trobar una nova ubicació, però això encara no ha arribat, i les dificultats per emmagatzemar i distribuir la gran quantitat d'aliments que calen per abastir les famílies, van en augment. 

D'altra banda, Salip ha destacat la gran tasca que realitzen les voluntàries i voluntaris que ho fan possible. En una situació d'emergència social, sense gaire recursos ni la formació necessària, més d'un centenar de conciutadans i conciutadanes porten el seu altruisme a l'extrem. 

Des d'Esquerra apostem per una lluita activa contra l'exclusió social i creiem en el treball conjunt de l'administració amb aquelles entitats que fan front a l'emergència. Però no n'hi ha prou amb treballar perquè ningú es quedi enrere, volem fer-ho perquè tothom pugui tirar endavant. Cal apoderar les famílies en risc i situar els elements necessaris a partir dels quals se'n puguin sortir per elles mateixes.