Assemblea municipal oberta

El passat 9 de juny Esquerra Sant Boi va realitzar una assemblea municipal oberta amb l'objectiu d'explicar a tots els votants que ho desitgessin l'ús que farem de la confiança que han dipositat en nosaltres, i que va comptar amb una trentena d'assistents. En Miquel Salip i la Rosa Berrio van ser els encarregats de conduir la sessió i van explicar que aquesta serà una pràctica habitual per part del grup municipal d'Esquerra en aquest mandat. Tenim la ferma voluntat de generar diversos espais de comunicació bidireccional amb la ciutadania.

En referència als aspectes organitzatius de la legislatura, Miquel Salip va explicar que el dia 13 de juny es constitueix el plenari i que els nostres regidors no tenen previst jurar el càrrec amb la fórmula habitual seguint la legislació espanyola. A més, presentarem el nostre candidat a l'alcaldia i farem un discurs en el que es posi de manifest els valors que tenim i que volem aportar durant els propers 4 anys.

Miquel Salip exposa davant d'un nombrós grup d'assistents.
L'electorat de Sant Boi ha revalidat els resultats del govern municipal i bàsicament el que ha canviat és l'oposició, que passa de ser d'extrema dreta a una oposició de partits d'esquerres amb l'entrada d'ERC i Gent de Sant Boi. Els dos partits que ostenten l'alcaldia revalidaran l'acord i no hi ha hagut cap oferta per a altres formacions, però en cas d'haver-se produït, Esquerra ja havia manifestat prèviament que no seria crossa del partit que mana a la ciutat des de fa més de 35 anys. Ens plantegem el mandat des de l'oposició per treballar de manera positiva, per establir sinergies quan calgui, però essent ferms en les nostres propostes i conviccions. Vam presentar un programa de govern, i aquest serà el nostre programa d'oposició, sense obviar cap de les nostres propostes pel sol fet de no estar al govern. Així mateix, els dos regidors van demanar la corresponsabilitat de la ciutadania, tres regidors en un ajuntament poden ser la veu de tota la gent que tenen darrere, però sense la implicació de tothom no són res més que això: tres regidors. En aquest sentit, Salip i Berrio van posar de manifest que l'espai del que disposarà el grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament serà obert a tothom qui ho vulgui, i que estaran encantats de poder debatre i compartir impressions amb la ciutadania.

Després de l'exposició inicial, es va donar la paraula als assistents per compartir propostes, inquietuds i preguntes. Es va posar de manifest que el suport rebut per Esquerra a les eleccions municipals es deu a la nostra manera de fer política, oberta i transparent, i per ser els únics d'haver explicat a la ciutadania temes com el pla del govern municipal pel sector de la Parellada. Se'ns va instar a no deixar-nos absorbir per la dinàmica de l'Ajuntament, que funciona de manera opaca, burocràtica i poc eficient, i a mantenir aquesta voluntat assembleària, de contacte amb la gent i amb les entitats. També es va parlar de l'ampliació del mercat de la Muntanyeta, les plusvàlues i l'IBI, la manca d'espai al supermercat solidari o la necessitat d'impulsar un menjador social, temes que preocupen els santboians i santboianes.

Tota l'assemblea es va emplaçar a retrobar-se periòdicament i a fer extensiva la invitació perquè cada vegada més persones puguin assistir-hi i participar per compartir idees i propostes.