ASSEMBLEA MUNICIPAL OBERTA: escoltem la gent

El passat dijous dia 5 de maig, Esquerra Sant Boi va organitzar una altra Assemblea Municipal Oberta (AMO), activitat que s'ha estat organitzant rotativament a diferents barris del poble. Aquesta vegada ha estat el torn del Barri de Camps Blancs, amb una bona assistència i la participació molt activa de l'Associació de Veïns. Les trobades s'han estat realitzant de manera regular per tal de poder explicar als ciutadans la feina que s'està fent, tant des de dins de l'Ajuntament com des de la Secció Local. Aquest cop, però, es va voler dedicar la major part de l'AMO, conduïda pels regidors Miquel Salip i Jaume Sans, a escoltar les opinions, preocupacions, peticions i suggeriments dels veïns de Camps Blancs.

Un dels temes que provoquen més malestar als habitants del barri és la recent construcció de torres elèctriques d'alta tensió a la muntanya de Sant Ramon, sobretot pel fet que l'actuació s'ha realitzat totalment d'esquena a la gent, sense que el govern municipal donés cap mena d'informació al respecte, ni tant sols quan el Grup Municipal d'Esquerra ho va preguntar en un ple. De la mateixa manera, diversos assistents a l'AMO van queixar-se sobre el PDU del Delta del Llobregat i en general sobre el model urbanístic de Sant Boi, tot tornant a evidenciar la falta de transparència del govern municipal en la seva manera d'actuar.

Els veïns de Camps Blancs també van mostrar la seva preocupació pel manteniment i neteja dels carrers i jardins, i van exposar la necessitat d'arreglar els baixants de molts pisos, ja que no evacuen correctament i provoquen acumulacions de brossa als soterranis dels edificis. A més, un gran nombre d'assistents va mostrar el seu rebuig a la suspensió per part del Tribunal Constitucional de la llei catalana sobre la pobresa energètica, atès que Camps Blancs és un barri on hi ha diverses famílies amb situacions desfavorables.

Aquesta trobada amb els ciutadans de Sant Boi va servir per conèixer amb més profunditat les inquietuds i els problemes concrets de la gent. Els regidors d'Esquerra Sant Boi es van comprometre a treballar al màxim, tot i les dificultats derivades de ser a l'oposició i les limitacions que això comporta, per poder resoldre les qüestions exposades a l'AMO. Tal com s'havia fet fins ara, es continuarà en contacte amb els veïns per escoltar i poder fer d'enllaç quan faci falta, ja que el més important és estar al servei dels santboians.