Ple Sant Boi 16/02/2017

El Ple de febrer d'aquest 2017 venia carregat de mocions i tot apuntava que s'allargaria més que els anteriors, però finalment va ser més plàcid del que semblava. Van aprovar-s'hi sense problemes el canvi de nom del grup Convergència i Unió, que ara passa a dir-se PDECAT, una moció de Gent de Sant Boi en contra de la implantació de comptadors elèctrics telegestionables, l'elaboració d'un Pla Local de Salut, o la moció d'ICV sobre la gestió pública de l'aigua, que van presentar amb gran solemnitat, tot i que fa uns mesos GdSB n'havia presentat una de similar.

Més controvertida va ser la moció de GdSB de rebuig als processos especulatius al Baix Llobregat, que Esquerra va votar a favor. ICV, tot i declarar-se obertament en contra de l'especulació immobiliària, s'hi va abstenir perquè no tota construcció és especulació, segons ells. PSC va votar en contra de manera ofesa defensant la seva gestió urbanística al llarg dels anys, de manera que la moció no va prosperar. Si que va tirar endavant una modificació puntual del PGM per la millora de la xarxa d'espais públics dels Barris de Muntanya. El nostre grup va ser l'únic que va votar en contra d'una proposta que ens torna a sonar a construcció d'habitatges allà on no n'hi ha, ni hi calen, en nom de "reordenar" zones dels afores de la trama urbana de la ciutat. Miquel Salip va destacar que ja que volen un ampli consens sobre aquest tema, que aquest cop, com té per costum aquest equip de govern, no portin la proposta definitiva només perquè la puguem aplaudir o criticar, i que permetin la participació ciutadana i de l'oposició en el nou planejament dels barris de muntanya.

Esquerra va presentar dues mocions aquest mes. La primera buscava el suport al sector agroalimentari català, i especialment al nostre Parc Agrari del Delta del Llobregat, exposat sovint a amenaces urbanístiques i menystingut pels governs del delta. La Rosa Berrio en va fer la defensa, la proposta estava perfectament documentada i argumentada, i comptava amb el suport d'Unió de Pagesos. Va rebre un suport ampli amb només l'abstenció de Ciutadans, i va ser aprovada.

La segona de les nostres mocions proposava establir un protocol d'actuació davant els casos de maltractament masclista en presència d'animals domèstics, i també la va defensar la Rosa Berrio. Es considera que el fet de maltractar animals va molt lligat a possible maltractament masclista, i la moció busca detectar casos de maltractament i protegir tant a les dones com als animals.  La proposta va tenir el suport unànime del consistori santboià.Ciutadans va voler portar una moció per incrementar la competitivitat de l'empresa catalana, com sempre ja presentada al Parlament. El bloc sobiranista s'hi va abstenir, mentre que els altres partits van votar a favor. Miquel Salip va destacar la feina que ja s'està fent al respecte des del Govern de la Generalitat, i va comentar que per millorar la competitivitat, cal un estat propi, o almenys no tenir un estat en contra de manera sistemàtica.

Davant d'una nova pregunta sobre les obres de la variant de la carretera C-245, l'alcaldessa Lluísa Moret va explicar, en primícia, que el proper dia 24 hi haurà una reunió a Sant Boi amb diversos representants dels ajuntaments afectats i el director general de carreteres per establir un calendari i reprendre les obres, amb garanties i mirant de minimitzar l'impacte que causaran.  Una bona notícia, estarem a l'aguait de les novetats.