Economia, treball i pensions amb Josep Ginesta

Miquel Salip i Josep Ginesta
La campanya "La república què farem" a Sant Boi va arribar a un dels seus moments àlgids amb la xerrada sobre economia, treball i pensions de la futura República Catalana que en Josep Ginesta va fer el passat dijous 5 al Casal de Gent Gran de Marianao. Ginesta és l'actual Secretari General de Treball, Afers Socials i Famílies, i per tant una de les veus autoritzades del país per parlar sobre aquestes qüestions i resoldre qualsevol dubte al respecte.

Ginesta va explicar que farem la República perquè volem, perquè la necessitem, i perquè podem. Volem votar i decidir el nostre futur com a poble, és la voluntat majoritària de catalans i catalanes. Necessitem, a més, tenir la sobirania sobre els nostres recursos per poder-los gestionar, perquè Espanya pren decisions econòmiques que no afavoreixen la sostenibilitat del sistema català. Cal invertir en una economia productiva i en infraestructures que l'afavoreixin, sinó la competitivitat de les empreses disminueix i acaba afectant als treballadors. Segons Ginesta, Catalunya té la capacitat d'esdevenir un estat independent en termes econòmics, a Europa hi ha diversos països petits que són més eficients que d'altres de més grans, i Catalunya atreu molta inversió estrangera per la seva situació estratègica de proximitat al continent, l'obertura al mar i el nostre tarannà
emprenedor.

Josep Ginesta va resoldre diversos dubtes al públic assistent.
Davant la gran pregunta de si Catalunya es podria permetre tenir un sistema propi de pensions, argument que fa servir l'Estat espanyol per espantar la gent gran, Ginesta va explicar que perquè el sistema funcioni hi ha d'haver més gent treballant que cobrant les pensions, i des de sempre a Catalunya la taxa d'atur ha estat inferior que a Espanya, de manera que les pensions estan més garantides en un nou estat que gestioni els seus recursos que en l'Espanya actual. A més, es preveu que el dèficit de la guardiola de pensions de l'Estat sigui enguany de 17000-19000 €, amb la qual cosa  és el propi sistema espanyol el que està amenaçat.