Inversió extraordinària del Departament de Salut que beneficia dos CAPs de Sant Boi

El nou CAP de Ciutat Cooperativa
El Conseller de Salut Toni Comín ha inaugurat aquest 12 d'abril el centre d'Atenció Primària de Ciutat Cooperativa-Molí Nou, barri que passa a ostentar el millor centre de la regió metropolitana de Barcelona. Comín ha destacat la vàlua dels professionals que fins ara estaven abocats a treballar en condicions precàries. El portaveu d'Esquerra Sant Boi Miquel Salip, que ha assistit a la inauguració, ha comentat que "el nou CAP també és fruit de les reivindicacions veïnals. Els veïns i veïnes van lluitar en el seu moment per aconseguir l'antic, i no han parat de batallar fins que n'han tingut un a l'alçada de les necessitats del barri".

Toni Comín i Miquel Salip
L'atenció primària és una prioritat del Govern de la Generalitat i el Departament de Salut està treballant en un pla estratègic de país que es presentarà al maig. El sistema sanitari català es troba entre els 20 primers de gairebé 300 regions europees pel que fa a desenvolupament econòmic i social, l'únic àmbit en que Catalunya es troba entre els 20 primers. Que siguem una regió destacada depèn, en gran mesura, dels grans professionals de la salut que tenim, com ha destacat el conseller, que ha pogut parlar de primera mà amb els treballadors del centre, i que ha acabat la visita reunint-se amb l'alcaldessa per tractar el tema del desdoblament del CAP Montclar i les inversions que farà el Departament en matèria de salut mental, on Sant Boi és un gran referent. 

El Conseller Comín durant la visita.
La visita del conseller Comín a Sant Boi coincideix amb la notícia que el Departament de Salut destinarà aquest any 13 milions d'euros addicionals a equips d'atenció primària vulnerables, situats en entorns d'elevada complexitat social i econòmica, per tal de reduir les desigualtats. Aquests diners serviran per contractar nou personal i cada centre serà el responsable de triar els perfils més adients. Salut també invertirà 11 milions en substitucions laborals i 22 milions en salut mental.

Dos dels centres d'atenció primària de Sant Boi seran beneficiaris d'aquesta inversió extraordinària: el Montclar i el Camps Blancs, que rebran 107.326€ i 57.724€ respectivament. Com el mateix conseller va reconèixer, aquestes ajudes no són suficients per satisfer les necessitats d'aquests centres, però es una feina encara no acabada i se segueix treballant per augmentar el pressupost en Salut. Des d'Esquerra Sant Boi volem agrair l'esforç del conseller Comín i de tot el seu Departament per aplicar mesures palpables i que revertiran beneficis reals pels nostres conciutadans.