Dilluns per la llibertat

El passat 8 de gener es va fer a la Plaça de l'Ajuntament de Sant Boi una concentració en defensa dels quatre presos polítics que la justícia espanyola manté allunyats de les seves famílies: l'Oriol Junqueras, en Joaquim Forn, i els presidents d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart i de l’ANC Jordi Sánchez. S’engega així el que hem anomenar “Dilluns per la llibertat”, d'ara fins que els quatre siguin alliberats, la ciutadania de Sant Boi està convocada a concentrar-se cada dilluns a les 20h a l'Ajuntament. Per sobre de tot, no podem permetre que aquesta situació es normalitzi.

En aquesta primera trobada, que va comptar amb prop d’un centenar d’assistents, el president local d'Òmnium i regidor d'Esquerra Jaume Sans va ser l'encarregat d'explicar la necessitat que els presos polítics no caiguin en l'oblit, i va encoratjar a tothom a seguir lluitant per la democràcia i la República. Posteriorment, es van llegir dues emotives cartes de l'Oriol Junqueras i de la Txell Bonet, companya d'en Jordi Cuixart, es va fer un minut de silenci i es van cantar els Segadors.

Aquests actes pacífics i reivindicatius estan convocats per tots els partits i entitats sobiranistes, però són oberts a tothom qui vulguis sumar-s'hi. Tots i totes confiem que no s'hauran de repetir massa setmanes més.