Ple Sant Boi 25/01/2018

El primer Ple d'aquest 2018 tenia pocs punts a l'ordre del dia i va durar poc menys de tres hores. No es van generar debats tan intensos com en algun dels anteriors, tret del punt en que es parlava sobre les pujades de tarifes del transport públic, tema que genera força discrepància entre els grups del consistori.

La primera moció del Ple va ser del Partit Popular i demanava que Sant Boi doni suport a la Presó Permanent Revisable, és a dir, a la cadena perpètua. La majoria de grups la van votar en contra per considerar-la innecessària. A Espanya ja hi ha una taxa molt alta de reclusos per habitant, i també les penes són més llargues que la mitjana europea, com va assenyalar Miquel Salip.

Ciutadans va portar moció de rebuig a l'augment de les tarifes del transport públic aquest 2018 i a l'actual sistema de finançament que té. Gent de Sant Boi i els partits de govern van presentar vots particulars per discrepàncies en el redactat, concretament ICV i PSC van obviar el fet de la disminució tarifària. Tot i així, la majoria del govern municipal es va imposar un cop més. Esquerra s'hi va abstenir.

En aquest ple el govern va presentar una nova proposta per "reordenar" els Barris de Muntanya després de treballar-la amb els veïns i veïnes. El tinent d'alcaldia Jose Ángel Carcelén va reconèixer obertament que en l'anterior proposta no se'ls havia tingut en compte. S'ha fet un esforç, però els grups a l'esquerra del govern no comparteixen model de ciutat ni creuen en l'especulació urbanística a pedaços; així ho van fer notar. Tot i així, la proposta va prosperar per la majoria de govern. Vam votar-hi en contra. El govern també portava a aprovació el Pla d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Boi. Era un document molt diferent del que ens havien presentat al desembre, i així ho vam fer constar. Finalment se'n va fer una nova aprovació inicial i s'obre així un període d'exposició pública per poder-hi fer al·legacions.

En el torn de preguntes, Miquel Salip va voler saber quin criteri se segueix per fer difusió de les reivindicacions de la ciutadania de Sant Boi a través dels canals municipals. Aquesta setmana passada les xarxes de l'Ajuntament van donar cobertura a una reivindicació legítima com és la concentració de pensionistes reclamant pensions dignes, però no difonen altres reivindicacions com són els "Dilluns per la Llibertat" en els que reclamem la llibertat dels presos polítics. Segons el govern municipal, la nostra no és una reivindicació prou transversal. En cap cas es deu a que la concentració dels pensionistes l'impulsi el PSC, naturalment. Jaume Sans va preguntar també per tres roures talats al carrer Pirineus. Estava previst talar-ne un per queixes de veïns, però en fer l'actuació es va veure que els altres dos estaven morts i es va decidir talar-los els tres.