Ple Sant Boi 21/02/2018

El Ple del mes de febrer va tornar a ser fora de l'horari habitual, el dimecres 21. No hi va haver temes de gran controvèrsia, tret del suport a la vaga feminista del 8 de març, ja que hi ha desavinences respecte a quina o quines convocatòries ha de donar suport l'Ajuntament de Sant Boi.

El grup de Gent de Sant Boi va llegir una Declaració institucional de rebuig a la violència feixista que prèviament s'havia aprovat en junta de portaveus amb el suport de tots els grups. Aquesta Declaració sorgeix per les amenaces que una militant de la formació ha rebut recentment via pintada en una paret de la ciutat. No és el primer cop que rep intimidació d'aquest tipus. El consistori es compromet a no permetre cap forma de violència feixista a la ciutat. La companya de Gent de Sant Boi té tot el nostre suport. Els de GdSB també van presentar moció pel reconeixement dels drets del personal auxiliar d'educació especial i dels alumnes amb necessitats especials que va ser aprovada per unanimitat.

El govern municipal va portar a aprovació inicial una ampliació d'usos d'alguns edificis amb valor patrimonial per tal que puguin allotjar petits hotels o albergs, sense que això suposi un augment de l'edificabilitat. Tots els grups la van votar a favor tret de PDECAT, PP i Cs que s'hi van abstenir. En Jaume Sans va reclamar que aquests edificis han de ser del centre de la ciutat, no dels afores, per tal d'atreure el turisme cap al comerç i restauració locals.

En aquest Ple Esquerra va presentar moció perquè l'Ajuntament continuï la recerca de toponímia menor en els sectors de muntanya i nucli urbà. Ja s'hi havien compromès el 2015, però es van quedar en el sector de marina. Tots els grups hi van votar a favor tret de Cs, que s'hi va abstenir. Miquel Salip va recordar que és la primera moció després de l'aprovació del nou ROM que compromet al govern municipal, i que voldrem fer el seguiment del seu compliment.

PSC i ICV van portar una moció per establir un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats. Tots els grups la van votar a favor, menys el PP que s'hi va abstenir i Cs que va votar en contra. Salip va destacar la complicitat de PP i PSOE en les successives reformes laborals que apunten a una privatització de les pensions. La moció tampoc tenia referències catalanes. Esquerra va votar a favor per donar suport a la Plataforma en defensa de les pensions, però ens hi podríem haver abstingut. Els grups de govern també van presentar moció de suport a la convocatòria de vaga general de dues hores impulsada per UGT i CCOO. Esquerra hi va presentar esmenes perquè amb aquesta moció l'Ajuntament donava només suport a una de les convocatòries de vaga, la dels sindicats majoritaris. Altres sindicats i col.lectius feministes proposen vaga de 24h. No va ser acceptada, segons Laura Solís, s'adherien a la moció de CCOO i UGT, que era la que era. GdSB va presentar un vot particular molt en la línia del que havia exposat ERC, que per la majoria del govern no va poder prosperar

PDECAT va demanar per urgència que els càrrecs electes i representants públics empresonats siguin acostats a les seves famílies, per raons humanitàries. Va se aprovada amb els vots a favor de la majoria de grups i en contra del PP i Cs.

En el torn de Precs vam demanar la instal.lació d'una barana al carrer l'Alou, que té un terra molt relliscós, per evitar caigudes, especialment de gent gran, i també que s'aturi immediatament un abocament il.legal de terres al Parc Agrari. I pel que fa a preguntes, ens vam interessar pel sistema de recollida de residus al Carrer Sant Pere. Als veïns i veïnes d'aquest carrer se'ls va prometre un sistema porta a porta que no s'ha aplicat. Sembla que actualment s'estan buscant alternatives juntament amb els veïns, i també estan en converses per avaluar les seves necessitats abans de començar la reforma del carrer, que ha de ser integral i requerirà temps. També vam preguntar per les antenes de telefonia de Marianao, actualment una sola antena dóna servei a tot el districte, però ens van assegurar que abans de l'estiu estarà en funcionament la nova antena. Finalment, vam preguntar per l'índex de sinistralitat a causa de les obres de la variant de la C-245. El tinent d'alcaldia reconeix que és un punt negre, no disposava de les dades, però ens les facilitarà quan les tingui.